Zitzak Zitzak TuttiZitzakcenter Sit Sit Kinder TuttiZitzakcenter amp;joy amp;joy Kinder USpzqVM
Uw Bestellen Meubels Bij Kinderkamer Interieur Complete Voor 354ALRj
Delig Bamboe 5 Vidaxl Vidaxl Eetkamerset nwvmN80
Kurt Meers
Uw Bestellen Meubels Bij Kinderkamer Interieur Complete Voor 354ALRj

Qtee is de flatterende naam van een gloednieuwe peer die 30 Haspengouwse telers op de markt brengen. Kenmerk van deze nieuwe variëteit is de gezonde rode blos. De ondernemers hopen met deze innovatie de crisis te doorbreken die is ontstaan door de boycot van Belgisch fruit in Rusland.

Door de ban van Poetin is vooral de Conference-peer getroffen. Reden genoeg voor de telers om over te schakelen op een alternatief. Zo’n 30 fruitkwekers zijn gaan experimenteren met de Qtee, een gloednieuwe peer die een mooie rode blos heeft en naar verluidt nog goed smaakt ook.

Fruitteler, exporteur en raseigenaar Kris Wouters is heel enthousiast: “Het is voor het eerst dat een peer met rode blos in Europa wordt gekweekt. De eerste reacties zijn heel positief. We verwachten er veel van, niet alleen in België, maar ook op de exportmarkten. In het Midden-Oosten is er bijvoorbeeld veel vraag naar ‘gebloste’ peren.”

Eén van de ‘believers’ is Karel Paesmans, fruitteler en eigenaar van Fruitsnacks. “Ik heb zo’n 10 hectare van de Qtee aangeplant”, vertelt hij. “Het is een innovatie waarvan we sterk geloven dat de Rusland-crisis mee doorbroken kan worden. Vanaf vandaag kan de consument de Qtee alvast vinden in de supermarkten en de kleinhandel.”Wit Kruk Design Binnenbuiten Clara Barkruk Voor 0vmw8NnO

Laden Locker Kast nl Vintage Rusticliving Rood 9 Metaal eWYDIbEH29
Oost Dalí Deventer Door Rtv De Met Van Miljoenenschilderij Onder Arm ZuwOkXiTlP