3 Play Coffre Maten Dreamea Van Zwart Bedbodem ZwuTOXiPk
2 GrijsHubo Slide 60cm Spiegelkast Deuren Lafiness Y6vg7bmfIy
Kurt Meers
Avond Avond Fair Avond Fair Nieuwendijk Nieuwendijk Fair uTKJlc1F3

Qtee is de flatterende naam van een gloednieuwe peer die 30 Haspengouwse telers op de markt brengen. Kenmerk van deze nieuwe variëteit is de gezonde rode blos. De ondernemers hopen met deze innovatie de crisis te doorbreken die is ontstaan door de boycot van Belgisch fruit in Rusland.

Door de ban van Poetin is vooral de Conference-peer getroffen. Reden genoeg voor de telers om over te schakelen op een alternatief. Zo’n 30 fruitkwekers zijn gaan experimenteren met de Qtee, een gloednieuwe peer die een mooie rode blos heeft en naar verluidt nog goed smaakt ook.

Fruitteler, exporteur en raseigenaar Kris Wouters is heel enthousiast: “Het is voor het eerst dat een peer met rode blos in Europa wordt gekweekt. De eerste reacties zijn heel positief. We verwachten er veel van, niet alleen in België, maar ook op de exportmarkten. In het Midden-Oosten is er bijvoorbeeld veel vraag naar ‘gebloste’ peren.”

Eén van de ‘believers’ is Karel Paesmans, fruitteler en eigenaar van Fruitsnacks. “Ik heb zo’n 10 hectare van de Qtee aangeplant”, vertelt hij. “Het is een innovatie waarvan we sterk geloven dat de Rusland-crisis mee doorbroken kan worden. Vanaf vandaag kan de consument de Qtee alvast vinden in de supermarkten en de kleinhandel.”2019 Collectie OnlineBeslist be Krukjes Lage Meubels v0wm8Nn

4 Vergadertafel 100 Italy Onderstel Kleuren X Modern 200 Cm EHIWD29Y
Delux Sanitair WitKraan Tegels Badkamermeubel Mat dthCxsQr