Alle Bedrijven Bedrijven Alle 88 Alle 8pagina 8pagina OnlineLaden OnlineLaden Bedrijven 8pagina OnlineLaden 88 rdoBeQxWC
Jashaken Kapstokhaak Meubel 0028 Garderobebeslag Hoedamp; 02 E Ib76gyvYfm
Ii Sapho Wave Withoutnerf Badkamermeubel 120x48x50 Cm Marmermdf XwP0k8nO
Kurt Meers
Jashaken Kapstokhaak Meubel 0028 Garderobebeslag Hoedamp; 02 E Ib76gyvYfm

Qtee is de flatterende naam van een gloednieuwe peer die 30 Haspengouwse telers op de markt brengen. Kenmerk van deze nieuwe variëteit is de gezonde rode blos. De ondernemers hopen met deze innovatie de crisis te doorbreken die is ontstaan door de boycot van Belgisch fruit in Rusland.

Door de ban van Poetin is vooral de Conference-peer getroffen. Reden genoeg voor de telers om over te schakelen op een alternatief. Zo’n 30 fruitkwekers zijn gaan experimenteren met de Qtee, een gloednieuwe peer die een mooie rode blos heeft en naar verluidt nog goed smaakt ook.

Fruitteler, exporteur en raseigenaar Kris Wouters is heel enthousiast: “Het is voor het eerst dat een peer met rode blos in Europa wordt gekweekt. De eerste reacties zijn heel positief. We verwachten er veel van, niet alleen in België, maar ook op de exportmarkten. In het Midden-Oosten is er bijvoorbeeld veel vraag naar ‘gebloste’ peren.”

Eén van de ‘believers’ is Karel Paesmans, fruitteler en eigenaar van Fruitsnacks. “Ik heb zo’n 10 hectare van de Qtee aangeplant”, vertelt hij. “Het is een innovatie waarvan we sterk geloven dat de Rusland-crisis mee doorbroken kan worden. Vanaf vandaag kan de consument de Qtee alvast vinden in de supermarkten en de kleinhandel.”Corestone Saniclass 59x50x45 Waskom Badmeubelset 0 Legno 13 5cm rxoWedCB

Pagina Van 26 Salontafel 11 nl Meubelwinkelen N8n0OwkPX
Draadbord Zilver Vtwonen Memo Metaal On0wPk