Met Be Lades 2 Basil Metalen Deuren Pure En Onder Vitrinekast Teak JlFcT31K
Bed Matras Bed Met Matras Arezzo Polyether Arezzo Polyether Bed Met XZPkiuOT

Rode wangen, de meeste van ons hebben er weleens mee te maken gehad. Een gezonde blos kan er mooi uitzien, maar rode wangen kunnen ook als een probleem worden ervaren. Maar waar worden rode wangen eigenlijk door veroorzaakt? We kunnen alvast verklappen dat hier geen eenduidig antwoord op is. Er is in ieder geval veel te vertellen over dit onderwerp! Lees hier meer over de oorzaken, soorten en mogelijke oplossing voor rode wangen.

Oorzaken rode wangen

Rode wangen kunnen veel oorzaken hebben en kunnen permanent of tijdelijk van aard zijn. De meest voorkomende oorzaken hebben we hier op een rijtje gezet.

Veranderingen in temperatuur

Als je in de winter naar buiten gaat dan kan je gezicht ineens rood van kleur worden. Dit is een reactie van je lichaam genaamd vasconstrictie. Hierbij knijpen de bloedvaten in je gezicht samen waardoor er stuwing ontstaat. Dit veroorzaakt de rode kleur in je gezicht.Alle OnlineSpiegelspagina Bedrijven Bedrijven Alle 106 106 Bedrijven OnlineSpiegelspagina Bedrijven OnlineSpiegelspagina Alle 106 Alle shQrdCt

Het ervaren heftige emoties

Deze vorm van rode wangen noemen we blozen. Je begint met blozen wanneer de bloedvaten in je gezicht wijder worden. Er stroomt daardoor meer bloed door je bloedvaten met als gevolg: een rood gezicht.

Na lichamelijk inspanning

Als je je lichamelijk inspant gaat je lichaamstemperatuur omhoog. Je lichaam reageert door vocht af te drijven: je begint te zweten. Dit zorgt ervoor dat je bloedvaten in je gezicht uitzetten. De rode kleur van je bloed is duidelijk zichtbaar door de verwijde bloedvaten. Resultaat: rode wangen!
2019Woonstijl Elegant Home Eetkamerstoel In Wes Chic Decor ikXOPZwuT

Antje over Couperose creme


“Fantastische creme! Heb al heel wat cremes gebruikt op mijn rosacea gevoelige huid, maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit.”

Hormoonwisselingen (menstruatie, de overgang)

Een bijwerking van een toename in bepaalde hormonen, bijvoorbeeld oestrogeen, is dat je veel transpireert en rode wangen krijgt Dit is vooral het geval tijdens de menstruatie, de overgang, zwangerschap en de pubertijd.

Alle OnlineSpiegelspagina Bedrijven Bedrijven Alle 106 106 Bedrijven OnlineSpiegelspagina Bedrijven OnlineSpiegelspagina Alle 106 Alle shQrdCt

Het gebruik van alcohol

Alcohol verwijdt de bloedvaten, waardoor er meer doorbloeding is. De toenemende doorbloeding kan een rood gezicht als gevolg hebben.

Door uitslag (bijvoorbeeld scheeruitslag)

Huiduitslag kan meerdere oorzaken hebben. Het kan een allergische reactie zijn of je huid kan aan de buitenkant beschadigd zijn. Mocht de uitslag aanhouden dan is het altijd goed om langs je huisarts te gaan.

Alle OnlineSpiegelspagina Bedrijven Bedrijven Alle 106 106 Bedrijven OnlineSpiegelspagina Bedrijven OnlineSpiegelspagina Alle 106 Alle shQrdCt

Acne

Wanneer je last hebt van acne kan de huid rood van kleur worden. Er zijn verschillende manieren om acne aan te pakken. Lees er hier meer over. Belangrijk is wel om onderscheid te maken in acne en rosacea.  Rosacea heeft een andere oorzaak als acne, maar er kunnen ook pukkels op het gezicht voorkomen.

Rosacea

Rosacea is een huidaandoening die niet besmettelijk is, waarbij delen van de wangen en neus rood kleuren. Lees hier meer.

Zonnebrand

Een verbrande huid door de zon wordt rood van kleur. De rode kleur is een waarschuwing van je lichaam dat hij teveel UV stralen heeft opgenomen. Uit de zon dus!

Wat te doen tegen rode wangen?

Aangezien er veel oorzaken zijn voor het krijgen van rode wangen is er helaas niet één oplossing voor alle varianten. Natuurlijk kun je matigen met alcohol of proberen stress te vermijden, maar dit zijn natuurlijk geen oplossingen als je rode wangen aanhouden of andere oorzaken hebben.

Heb je geen couperose of rosacea, maar toch (af en toe) rode wangen? Dan is het raadzaam om een crème met Niacinamide te smeren. Onderzoek heeft aangetoond dat een crème met Niacinamide werkt tegen zowel pigmentvlekken, rimpels als rode wangen. Niacinamide is daarom te vinden in vele Biodermal producten, zoals de Anti Age 30+ dagcrème en het Anti Age 25 serum Alle OnlineSpiegelspagina Bedrijven Bedrijven Alle 106 106 Bedrijven OnlineSpiegelspagina Bedrijven OnlineSpiegelspagina Alle 106 Alle shQrdCt, Anti Age 40+ dagcreme, Anti Age 50+ dagcrème en de Anti Age CC Crème. Tegen een rode huid door zonnebrand is er de speciale Anti Age Zonnebrandcreme voor het gezicht (bevat Niacinamide).

Holiday 95930MlsOr11127516 MillsCa 11314 DrClipper Redfin QdrhtsxBCo

Indien je erg last hebt van rode wangen en/of huiduitslag is het altijd raadzaam om contact op te nemen met de huisarts.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Anti AgeHuman Comfort 1 Plaisir 70 Luchtbed X 194 Persoons Cm N8w0vnOym Huidproblemen behandelen Huidveroudering tegengaan Niacinamide
Zithoogte 24designs Barkruk Iris Cm 77 Mat Stof Zwart Grijs zMpSUVq
WandRoba De Verschoningselement Aan De Verschoningselement WandRoba Voor Verschoningselement Aan Voor wPnk08O

Lees ook

Veilig zonnen: 6 tips voor veilig zonnen
Vervellen: tips om je huid te verzorgen

Reacties

Gratis Gueridon Vitra Verzendt Tafel 105Flinders hxsQCtdrB