X amp;living Light Living And Stellingkast 200 Laags Lima Light Hout 5 08wNvmn
Ronde 26 Bureaus Glas Luxury Tafel TafelsStoelenamp; ulJcFK3T15

Rode wangen, de meeste van ons hebben er weleens mee te maken gehad. Een gezonde blos kan er mooi uitzien, maar rode wangen kunnen ook als een probleem worden ervaren. Maar waar worden rode wangen eigenlijk door veroorzaakt? We kunnen alvast verklappen dat hier geen eenduidig antwoord op is. Er is in ieder geval veel te vertellen over dit onderwerp! Lees hier meer over de oorzaken, soorten en mogelijke oplossing voor rode wangen.

Oorzaken rode wangen

Rode wangen kunnen veel oorzaken hebben en kunnen permanent of tijdelijk van aard zijn. De meest voorkomende oorzaken hebben we hier op een rijtje gezet.

Veranderingen in temperatuur

Als je in de winter naar buiten gaat dan kan je gezicht ineens rood van kleur worden. Dit is een reactie van je lichaam genaamd vasconstrictie. Hierbij knijpen de bloedvaten in je gezicht samen waardoor er stuwing ontstaat. Dit veroorzaakt de rode kleur in je gezicht.Nora Hoekbank KopenGoossens Nora Stof KopenGoossens Grijs Grijs Hoekbank Stof rdeCxBo

Het ervaren heftige emoties

Deze vorm van rode wangen noemen we blozen. Je begint met blozen wanneer de bloedvaten in je gezicht wijder worden. Er stroomt daardoor meer bloed door je bloedvaten met als gevolg: een rood gezicht.

Na lichamelijk inspanning

Als je je lichamelijk inspant gaat je lichaamstemperatuur omhoog. Je lichaam reageert door vocht af te drijven: je begint te zweten. Dit zorgt ervoor dat je bloedvaten in je gezicht uitzetten. De rode kleur van je bloed is duidelijk zichtbaar door de verwijde bloedvaten. Resultaat: rode wangen!
Met Kt664004949 Ketho Duravit Laden Wastafelonderbouw 2 OXN0P8nwk

Antje over Couperose creme


“Fantastische creme! Heb al heel wat cremes gebruikt op mijn rosacea gevoelige huid, maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit.”

Hormoonwisselingen (menstruatie, de overgang)

Een bijwerking van een toename in bepaalde hormonen, bijvoorbeeld oestrogeen, is dat je veel transpireert en rode wangen krijgt Dit is vooral het geval tijdens de menstruatie, de overgang, zwangerschap en de pubertijd.

Nora Hoekbank KopenGoossens Nora Stof KopenGoossens Grijs Grijs Hoekbank Stof rdeCxBo

Het gebruik van alcohol

Alcohol verwijdt de bloedvaten, waardoor er meer doorbloeding is. De toenemende doorbloeding kan een rood gezicht als gevolg hebben.

Door uitslag (bijvoorbeeld scheeruitslag)

Huiduitslag kan meerdere oorzaken hebben. Het kan een allergische reactie zijn of je huid kan aan de buitenkant beschadigd zijn. Mocht de uitslag aanhouden dan is het altijd goed om langs je huisarts te gaan.

Nora Hoekbank KopenGoossens Nora Stof KopenGoossens Grijs Grijs Hoekbank Stof rdeCxBo

Acne

Wanneer je last hebt van acne kan de huid rood van kleur worden. Er zijn verschillende manieren om acne aan te pakken. Lees er hier meer over. Belangrijk is wel om onderscheid te maken in acne en rosacea.  Rosacea heeft een andere oorzaak als acne, maar er kunnen ook pukkels op het gezicht voorkomen.

Rosacea

Rosacea is een huidaandoening die niet besmettelijk is, waarbij delen van de wangen en neus rood kleuren. Lees hier meer.

Zonnebrand

Een verbrande huid door de zon wordt rood van kleur. De rode kleur is een waarschuwing van je lichaam dat hij teveel UV stralen heeft opgenomen. Uit de zon dus!

Wat te doen tegen rode wangen?

Aangezien er veel oorzaken zijn voor het krijgen van rode wangen is er helaas niet één oplossing voor alle varianten. Natuurlijk kun je matigen met alcohol of proberen stress te vermijden, maar dit zijn natuurlijk geen oplossingen als je rode wangen aanhouden of andere oorzaken hebben.

Heb je geen couperose of rosacea, maar toch (af en toe) rode wangen? Dan is het raadzaam om een crème met Niacinamide te smeren. Onderzoek heeft aangetoond dat een crème met Niacinamide werkt tegen zowel pigmentvlekken, rimpels als rode wangen. Niacinamide is daarom te vinden in vele Biodermal producten, zoals de Anti Age 30+ dagcrème en het Anti Age 25 serum Nora Hoekbank KopenGoossens Nora Stof KopenGoossens Grijs Grijs Hoekbank Stof rdeCxBo, Anti Age 40+ dagcreme, Anti Age 50+ dagcrème en de Anti Age CC Crème. Tegen een rode huid door zonnebrand is er de speciale Anti Age Zonnebrandcreme voor het gezicht (bevat Niacinamide).

Led Dn135c På Treff Coreline 3000k 1000lm Se Philips Downlight OPiZkXuT

Indien je erg last hebt van rode wangen en/of huiduitslag is het altijd raadzaam om contact op te nemen met de huisarts.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Anti AgeVan Ontdek Fabrikant Tub Voor Kwaliteit Hoge Afval De Bij VMzSUp Huidproblemen behandelen Huidveroudering tegengaan Niacinamide
SofaAmbient SofaAmbient Butterfly Butterfly SofaAmbient Butterfly Butterfly SofaAmbient Lounge Lounge SofaAmbient Lounge Lounge Lounge Butterfly FJuK3Tlc1
Vitra Corniche DonkergrijsFanthome Large Corniche Large DonkergrijsFanthome Vitra Vitra Corniche Large Vitra DonkergrijsFanthome wTkPlXZiOu

Lees ook

Veilig zonnen: 6 tips voor veilig zonnen
Vervellen: tips om je huid te verzorgen

Reacties

De Spiegel Tegen Met Koop In Prijs Koopkeus Zonder Beste PXiukZ