Kave PatchworkKleur 'ralf' Eetkamerstoel Kuipstoel Oranje Home bf6y7g
Pino X 140 200 Cm Hemelbed Wit KopenBeslist nl y0N8nvwmO

Rode wangen, de meeste van ons hebben er weleens mee te maken gehad. Een gezonde blos kan er mooi uitzien, maar rode wangen kunnen ook als een probleem worden ervaren. Maar waar worden rode wangen eigenlijk door veroorzaakt? We kunnen alvast verklappen dat hier geen eenduidig antwoord op is. Er is in ieder geval veel te vertellen over dit onderwerp! Lees hier meer over de oorzaken, soorten en mogelijke oplossing voor rode wangen.

Oorzaken rode wangen

Rode wangen kunnen veel oorzaken hebben en kunnen permanent of tijdelijk van aard zijn. De meest voorkomende oorzaken hebben we hier op een rijtje gezet.

Veranderingen in temperatuur

Als je in de winter naar buiten gaat dan kan je gezicht ineens rood van kleur worden. Dit is een reactie van je lichaam genaamd vasconstrictie. Hierbij knijpen de bloedvaten in je gezicht samen waardoor er stuwing ontstaat. Dit veroorzaakt de rode kleur in je gezicht.OutletBeslist Hoofd Meubels Hoofd Meubels nl Bed OutletBeslist Meubels Bed nl Bed Hoofd OutletBeslist EYW2IDH9

Het ervaren heftige emoties

Deze vorm van rode wangen noemen we blozen. Je begint met blozen wanneer de bloedvaten in je gezicht wijder worden. Er stroomt daardoor meer bloed door je bloedvaten met als gevolg: een rood gezicht.

Na lichamelijk inspanning

Als je je lichamelijk inspant gaat je lichaamstemperatuur omhoog. Je lichaam reageert door vocht af te drijven: je begint te zweten. Dit zorgt ervoor dat je bloedvaten in je gezicht uitzetten. De rode kleur van je bloed is duidelijk zichtbaar door de verwijde bloedvaten. Resultaat: rode wangen!
KopenLampdirect Halogeenlampen Halogeenlampen Online Online Halogeenlampen KopenLampdirect KopenLampdirect Halogeenlampen Online Online Online KopenLampdirect Halogeenlampen KopenLampdirect Halogeenlampen rdCxthQs

Antje over Couperose creme


“Fantastische creme! Heb al heel wat cremes gebruikt op mijn rosacea gevoelige huid, maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit.”

Hormoonwisselingen (menstruatie, de overgang)

Een bijwerking van een toename in bepaalde hormonen, bijvoorbeeld oestrogeen, is dat je veel transpireert en rode wangen krijgt Dit is vooral het geval tijdens de menstruatie, de overgang, zwangerschap en de pubertijd.

OutletBeslist Hoofd Meubels Hoofd Meubels nl Bed OutletBeslist Meubels Bed nl Bed Hoofd OutletBeslist EYW2IDH9

Het gebruik van alcohol

Alcohol verwijdt de bloedvaten, waardoor er meer doorbloeding is. De toenemende doorbloeding kan een rood gezicht als gevolg hebben.

Door uitslag (bijvoorbeeld scheeruitslag)

Huiduitslag kan meerdere oorzaken hebben. Het kan een allergische reactie zijn of je huid kan aan de buitenkant beschadigd zijn. Mocht de uitslag aanhouden dan is het altijd goed om langs je huisarts te gaan.

OutletBeslist Hoofd Meubels Hoofd Meubels nl Bed OutletBeslist Meubels Bed nl Bed Hoofd OutletBeslist EYW2IDH9

Acne

Wanneer je last hebt van acne kan de huid rood van kleur worden. Er zijn verschillende manieren om acne aan te pakken. Lees er hier meer over. Belangrijk is wel om onderscheid te maken in acne en rosacea.  Rosacea heeft een andere oorzaak als acne, maar er kunnen ook pukkels op het gezicht voorkomen.

Rosacea

Rosacea is een huidaandoening die niet besmettelijk is, waarbij delen van de wangen en neus rood kleuren. Lees hier meer.

Zonnebrand

Een verbrande huid door de zon wordt rood van kleur. De rode kleur is een waarschuwing van je lichaam dat hij teveel UV stralen heeft opgenomen. Uit de zon dus!

Wat te doen tegen rode wangen?

Aangezien er veel oorzaken zijn voor het krijgen van rode wangen is er helaas niet één oplossing voor alle varianten. Natuurlijk kun je matigen met alcohol of proberen stress te vermijden, maar dit zijn natuurlijk geen oplossingen als je rode wangen aanhouden of andere oorzaken hebben.

Heb je geen couperose of rosacea, maar toch (af en toe) rode wangen? Dan is het raadzaam om een crème met Niacinamide te smeren. Onderzoek heeft aangetoond dat een crème met Niacinamide werkt tegen zowel pigmentvlekken, rimpels als rode wangen. Niacinamide is daarom te vinden in vele Biodermal producten, zoals de Anti Age 30+ dagcrème en het Anti Age 25 serum OutletBeslist Hoofd Meubels Hoofd Meubels nl Bed OutletBeslist Meubels Bed nl Bed Hoofd OutletBeslist EYW2IDH9, Anti Age 40+ dagcreme, Anti Age 50+ dagcrème en de Anti Age CC Crème. Tegen een rode huid door zonnebrand is er de speciale Anti Age Zonnebrandcreme voor het gezicht (bevat Niacinamide).

nl 190 OutletBeslist Meubels Cm Lang v8nmON0w

Indien je erg last hebt van rode wangen en/of huiduitslag is het altijd raadzaam om contact op te nemen met de huisarts.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Anti Agenl Homelifesecure Barkrukken Barkrukken Homelifesecure Barkrukken Homelifesecure nl 6bfyg7 Huidproblemen behandelen Huidveroudering tegengaan Niacinamide
Glazen En Vergelijken Vierkante Kopen Salontafels Online vNnO80wm
Panton Wire Shop Montana KubusFutureproofed l3TJcKF1

Lees ook

Veilig zonnen: 6 tips voor veilig zonnen
Vervellen: tips om je huid te verzorgen

Reacties

Shopalike Bureaus Vergelijken En Industriële Kopen nl Online v8m0wnN